6 C
Baku
25 Noyabr 2020
Sosial

Dönər xərçəng yarada bilir – SƏBƏB

Uzun müddət bişən dönər kanserogen (xərçəng yaradan) risk daşıyır.

Qaygi.org.az medicina.az-a istinadən bildirir ki, bunu Türkiyənin “Gida Mühendisləri Odası”nın açıqlayıb.

Xüsusilə toyuq dönərində uzun zaman bişdikdən sonra salmonella bakteriyası yaranır ki, bu da insanın ölümünə səbəb ola bilər.

“Şişə taxılan dönər 24 saat ərzində istehlak edilməlidir. Ən qorxulusu satılmamış dönər ətinə yeni ətin əlavə olunmasıdır. Bu, zəhərlənməyə gətirib çıxarır. Dönərin tez hazır olması üçün qısa müddətdə bişməsi də zəhərlənmə yaradır”, – deyə bildirilir.

Related posts

Azərbaycanda restoranlarda xidmət tam bərpa edildi

Admin

NASA-dan XƏBƏRDARLIQ: Yer üçün TƏHLÜKƏ

Admin

“Parni iz Baku”nun aktyoru dünyasını dəyişdi

Admin

Leave a Comment